Major Burgerlijk Recht

Voor de Major Burgerlijk Recht bieden wij twee varianten aan . De eerste variant is een uitgebreide cursus van acht zondagen achter elkaar  In acht dagdelen behandelen we de gehele stof. De tweede variant is onze bootcamp. In de laatste twee weekenden voor de toets gaan we in zes dagdelen door de stof heen. 

Uitgebreide cursus. Zwaar aanbevolen voor iedereen die voor een herkansing staat. Bel voor meer informatie! 

Voor stagiaires die voor een herkansing staan adviseren wij de Major Burgerlijk Recht in uitgebreide versie! Eigenlijk is er niets uitgebreid aan, want nog steeds wordt er heel veel stof in één les behandeld. We volgen echter exact de volgorde van de toetstermen in een toetsdekkend programma. 

In acht bijeenkomsten,  waarbij wij de volgorde van de toetstermen volgen, word je klaargestoomd voor de toets! Deze versie is in het bijzonder geschikt voor stagiaires die voor een herkansing staan. Op tijd beginnen en met een klein groepje door de gehele stof heen.

Opbouw bijlessen Major Burgerlijk Recht

Voor het vak bijles Major Burgerlijk Recht is de opbouw als volgt:

Deel 1. Rechtsingang en bewijs deel 1
Deel 2. Rechtsingang en bewijs deel 2
Deel 3 Totstandkoming overeenkomst
Deel 4. Overeenkomsten en remedies
Deel 5. Onrechtmatige daad en zo
Deel 6. Schade en causaal verband
Deel 7. Goederenrecht
Deel 8
Insolventie,  beslag en executie

Plus: oefendag open vragen
Plus: toegang tot de grootste oefenomgeving oftewel onze DLO

Werkwijze

Tijdens de bijlessen voor het vak Major Burgerlijk Recht beroepsopleiding advocaten wordt aan de hand van presentaties de stof uitgelegd voor zover deze relevant is voor de beroepsopleiding. Geen academische uitstapjes maar puur uitleg richting de toets. De stof is opgedeeld in delen en telkens worden vragen gemaakt en eventueel uitgelegd. Grofweg de helft van het tentamen kan je gewoon voorspellen. Doel van het oefenen van de gesloten vragen is,  om een aantal zekerheidjes in te bouwen. Vragen die je zeker goed gaat maken. Dat heeft ook meteen een ander voordeel en dat is de factor tijd. Als je een aantal vragen binnen 30 seconden kan beantwoorden, heb je meer tijd om de overige vragen goed te beantwoorden. Ook bij de open vragen kun je een aantal vragen van te voren voorspellen. Dat gaan we dus ook doen en die bereiden we goed voor. Leer bepaalde vragen volgens bepaalde schema’s te beantwoorden.

Kort gezegd: uitleg op de theorie en training voor de tentamenvragen.

Duur

De bijeenkomsten duren ongeveer vier uur. Daarvan worden drie uur in rekening gebracht.  De totale kosten van de cursus bedragen € 1500.–. Los van het bovenstaande krijg je ook gratis onze samenvatting, een extra oefendag voor de open vragen en toegang tot onze DLO.

Start: zondag 14 oktober om 11.00 uur

Ons tweede traject is de bootcamp in twee weekenden. Start 21 juni om 19.00 uur

Kort voor de toets organiseren wij in twee weekenden de bekende bootcamp. Alle stof komt in sneltreinvaart voorbij en tevens oefenen we héél véél vragen. Net het laatste puntje op de i zetten. We starten om op de vrijdag om 19.00 uur met het onderdeel Rechtsingang en Bewijs en eindigen die dag ergens rond een uur of tien. Op de zaterdagmiddag starten we weer om 15.00 uur en eindigen ergens in de avond. Op de zondag gaan op we op hetzelfde tijdstip weer beginnen. 

In het eerste weekend behandelen rechtsingang en bewijs, de overeenkomst en de remedies. In het laatste weekend gaan we verder met de onrechtmatige daad, het goederenrecht, het faillissementsrecht en het beslag-en executierecht.  

Ja, dit is intensief,  maar we garanderen je dat je door deze herhaling meteen een aantal vragen gaat herkennen tijdens de toets. Minder fouten en tijdswinst bij de gesloten vragen en betere antwoorden bij de open vragen. De prijs zoals onderstaand aangegeven is voor de totale cursus! Daarbij krijg je toegang tot onze oefendatabase met honderden vragen. Ook online werken wij in kleine groepen!  

Ga zelfverzekerd de toets in!

Een goede voorbereiding is simpelweg het halve werk. Dat geldt niet alleen bij de voorbereiding van een zitting maar ook bij de voorbereiding van de toetsen. Ook met de bijlessen krijg je een goed toetsresultaat echt niet cadeau. Als stagiaire zal je zelf ook heel hard aan de bak moeten om voor dit vak te slagen.  De stof waarover de stagiaire wordt “ondervraagd” bij het vak Burgerlijk Recht is goed vergelijkbaar met 4 vakken op de universiteit. Grote vakken wel te verstaan.  Met de bijlessen vergroot je net even jouw kansen. Net die paar punten meer waardoor je wel kan slagen. Net dat kleine beetje extra. En dat geeft zelfvertrouwen!

Onze prijzen

Intensieve traject

Het zwaar intensieve traject kost € 1500,–. Je krijgt daarvoor acht dagdelen les, een extra oefendag en toegang tot onze DLO. Je kan Erik tussendoor altijd “lastig vallen ” met vragen. 

Bootcamp

Tijdens bootkamp kunnen er meerdere deelnemers zijn en is er afhankelijk van het aantal deelnemers een alternatieve locatie. Je kunt je ook alleen inschrijven voor de tentamentraining dag. De kosten voor de bootkamp bedragen dan € 800,– .

 

Contact opnemen

Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op. 

Ook kun je ons bellen op:

020 2159395

Ik weet genoeg. Inschrijfpagina graag!

Vol is vol.