Minor Burgerlijk Recht

De burgerlijke recht vakken in de beroepsopleiding worden vaak als lastig ervaren.  Het is veel, de voorgeschreven lesstof is niet altijd overzichtelijk en de vragen zijn heel divers.

Opbouw

Voor het vak bijles Minor Burgerlijk Recht is de opbouw als volgt:

Deel 1. Rechtsingang
Deel 2. Bewijs
Deel 3. Overeenkomsten en remedies
Deel 4. Buitencontractuele aansprakelijkheid

Werkwijze

Tijdens de cursus wordt aan de hand van presentaties de stof uitgelegd voor zover deze relevant is voor de beroepsopleiding. Geen academische uitstapjes maar puur uitleg richting de toets. De stof is opgedeeld in delen en telkens worden vragen gemaakt en eventueel uitgelegd. Grofweg de helft van het tentamen kan je gewoon voorspellen. Doel van het oefenen van de gesloten vragen is om een aantal zekerheidjes in te bouwen. Vragen die je zeker goed gaat maken. Dat heeft ook meteen een ander voordeel en dat is de factor tijd. Als je een aantal vragen binnen 30 seconden kan beantwoorden, heb je meer tijd om de overige vragen goed te beantwoorden. Ook bij de open vragen kun je een aantal vragen van te voren voorspellen. Dat gaan we dus ook doen en die bereiden we goed voor. Leer bepaalde vragen volgens bepaalde schema’s te beantwoorden.

Kort gezegd: uitleg op de theorie en training voor de tentamenvragen.

Duur

De bijeenkomsten gaan uit van 3 tot 4 uur les per bijeenkomst. De uren boven de drie worden niet doorberekend. De bijeenkomsten worden per keer gefactureerd en het staat de stagiaire vrij om per cursusonderdeel in te schrijven.  

Literatuur

De docent zal je per onderwerp ook literatuur aanbevelen.

 

Ga zelfverzekerd de toets in!

Een goede voorbereiding is simpelweg het halve werk. Dat geldt niet alleen bij de voorbereiding van een zitting maar ook bij de voorbereiding van de toetsen. Ook met de bijlessen krijg je een goed toetsresultaat echt niet cadeau. Als stagiaire zal je zelf ook heel hard aan de bak moeten om voor dit vak te slagen.  De stof waarover de stagiaire wordt “ondervraagd” bij het vak Burgerlijk Recht is goed vergelijkbaar met 4 vakken op de universiteit. Grote vakken wel te verstaan.  Met de bijlessen vergroot je net even jouw kansen. Net die paar punten meer waardoor je wel kan slagen. Net dat kleine beetje extra. En dat geeft zelfvertrouwen!

Prijzen Minor Burgerlijk Recht

Onze prijzen bedragen € 80,– excl. btw voor groepslessen (maximaal 8 personen) en € 140,– excl. btw voor 1 op 1 lessen.  Indien de lessen in de avond plaatsvonden verzorgen wij tevens kosteloos een maaltijd.  Ook is het mogelijk een deel van de cursus te volgen. Informeer naar onze mogelijkheden.

Contact opnemen

Laat je contactgegevens achter en we nemen snel contact met je op.

Ook kun je ons bellen op:

020 2159395

Ja ik heb interesse!