Jaarrekeninglezen

Lessen Jaarrekeninglezen beroepsopleiding advocaten

Als je bijlessen overweegt voor het vak Jaarrekeninglezen van de beroepsopleiding advocaten, dan is ons eerste advies om eens om je heen te vragen waar andere advocaten les hebben gehad en of is dit is bevallen. Wij zeggen dit vol zelfvertrouwen omdat onze cursisten tevreden zijn. Referenties kun je niet alleen op deze site lezen maar zijn ook nog op aanvraag beschikbaar. 

Zes oktober starten we met de reguliere groepen en er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Op de zondag in een groep van maximaal vijf personen. Vier zondagen van een uur of drie les per keer 

Wat gaan we doen? Onze lessen volgen de volgorde van de toetstermen. Dat is ook vrij logisch, want feitelijk is er maar één toetsterm en dat is “ken het boek “recht door de cijfers””. Het woord kennen moet je vrij letterlijk nemen. Het niveau van de vragen beweegt zich namelijk tussen het weten van een simpele definitie tot het snappen van bepaalde hoofdstukken. 

In de eerste les behandelen we de hoofdstukken één tot en met vier. Daarmee leggen we de basis voor het vervolg van de cursus. Je hebt met name de kennis van hoofdstuk drie uit “recht door de cijfers” nodig, om bepaalde vragen succesvol te kunnen beantwoorden. 

In de tweede les behandelen we de hoofdstukken vijf tot en met acht en dat betekent dat we dieper gaan inzoomen op de balans, de winst- en verliesrekening en het kasstroomoverzicht. Ook hier zullen we steeds laten zien waar je de kennis later nodig hebt. Om een voorbeeld te geven. Zonder kennis van bepaalde balansposten, heb je later een probleem bij het uitrekenen van de ratio’s. 

Tijdens de derde les zul je merken dat je er steeds beter in gaat komen. We behandelen onder meer de geconsolideerde balans. Je zal merken dat de geconsolideerde balans een puntenpakker wordt, als je gewoon keurig de stapjes langs loopt. 

In de vierde en laatste les gaan we in op spannende onderwerpen als fiscaliteiten, ratio’s en waarderingen;

Elke les herhalen we de hoogtepunten van de vorige les en oefenen we open en gesloten vragen. Je gaat gegarandeerd vragen herkennen en voelt je zekerder met de open vragen. Een consolidatie vraag levert je geen paniekaanval op, maar punten.

DE LESSEN

Groepslessen
De reguliere optie is een cursus van vier dagdelen van drie uur. Deze cursus wordt aangeboden op de zondag in Amsterdam in een kleine groep van maximaal vijf personen.

Groepslessen op locatie
De docent is ook te boeken voor de lessen op locatie. Bijvoorbeeld hetzelfde programma als een reguliere groepsles maar dan op locatie. Deze optie is beschikbaar vanaf drie personen en het maximum aantal personen bedraagt wederom vijf. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt dan een individuele afspraak gemaakt.

Individueel traject
Helaas zijn de groepslessen niet voor iedereen voldoende of geschikt. Zeker bij een derde kans adviseren wij vooraf contact op te nemen om een maatwerkprogramma af te spreken. Het aantal mogelijkheden voor een maatwerkprogramma is beperkt, dus wees er snel bij.

Voor elk programma geldt dat wij de volgorde van de toetstermen volgen of beter gezegd de volgorde van het boek “recht door de cijfers”. Gezien de oude toetsen bestaat er eigenlijk maar één term en dat is “de stagiaire kent de inhoud van het boek Recht door de Cijfers van voor naar achter, van onder naar boven, heeft kennis van de bijzinnen/voetnoten en weet antwoord te geven op vragen die vrijwel elke toets terugkomen”.

Toetstraining
De laatste week voor de toets geven wij toets trainingen. Dagen vol met alleen maar oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Onze prijzen

Onze prijzen bedragen € 250 per dagdeel per persoon voor de groepslessen en € 150,– per uur voor 1 op 1 lessen.  Indien de lessen in de avond plaatsvinden verzorgen wij tevens kosteloos een maaltijd.   De kosten voor de de toetstrainingsdag bedragen € 400,–.

De cursus is ook op locatie te boeken. Informeer naar de mogelijkheden! 

Contact opnemen

Laat jouw gegevens achter of 

bel ons op:

020 2159395

Ja ik heb interesse!