Nog op het laatste moment een steuntje in de rug nodig voor de Major Burgerlijk Recht?  Vol = Vol.

Opus opleidingen verzorgt bijlessen voor de beroepsopleiding advocaten. De komende weken staat de Major Burgerlijk recht weer op agenda en wij gaan weer Bootcampen.

Sluit vijf advocaten en een gedreven docent een weekend op en het resultaat is opvallend. Waarom gebruiken we eigenlijk de term Bootcamp? Die term is ooit een keertje gebruikt door een advocaat die aan het einde van het weekend, moe maar voldaan was. Het dekt ook wel de lading. Een weekend lang “aan staan” en gewoon doorgaan. Een heel weekend lang Major Burgerlijk Recht!

Op de vrijdag starten we aan het einde van de middag met het eerste deel Rechtsingang en bewijs. Op de zaterdagochtend gaan we daar mee verder, om uiteindelijk zo ongeveer na de lunch verder te gaan met de remedies en zo. Een beetje afhankelijk van het energielevel spelen we nog een beetje met de onrechtmatige daad. Op de zondag gaan we verder waar we gebleven zijn en gaan we in ieder geval ook het goederenrecht en het faillissementsrecht behandelen. We sparren met de beslagsyllabus en oefenen met een beslagvraag. We kijken niet alleen naar oude vragen maar ook zeker naar eventuele nieuwe vragen. De docent maakt er een sport van om nieuwe vragen te voorspellen.

Loop het toch niet helemaal lekker met de voorbereiding of ben je gewoon niet helemaal zeker van jouw zaak? Schrijf je dan in voor een weekend Major Burgerlijk Recht. Er zijn twee mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is het weekend van 28-30 november 2019 (bijna vol). De tweede mogelijkheid is het weekend voor de toets. In beide gevallen krijgen de cursisten de slides van het weekend, een zelf geschreven samenvatting en een speciaal voor de toets samengestelde jurisprudentiebundel!

Gedurende het gehele weekend verzorgen wij de benodigde maaltijden en voorzien wij jou op tijd van een soepje of een smoothie! Aan het einde van het weekend ben je gegarandeerd moe, maar veel en veel beter voorbereid. In de dagen daarna kan je bij vragen altijd de docent bellen.

De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Locatie Amsterdam Noord (5 minuten van CS met de metro).

Werkwijze voor de groepslessen en de bootcamps

Tijdens de bijlessen voor het vak Major Burgerlijk Recht beroepsopleiding advocaten wordt aan de hand van presentaties de stof uitgelegd voor zover deze relevant is voor de beroepsopleiding. Geen academische uitstapjes maar puur uitleg richting de toets. De stof is opgedeeld in delen en telkens worden vragen gemaakt en eventueel uitgelegd. Grofweg de helft van het tentamen kan je gewoon voorspellen. Doel van het oefenen van de gesloten vragen is,  om een aantal zekerheidjes in te bouwen. Vragen die je zeker goed gaat maken. Dat heeft ook meteen een ander voordeel en dat is de factor tijd. Als je een aantal vragen binnen 30 seconden kan beantwoorden, heb je meer tijd om de overige vragen goed te beantwoorden. Ook bij de open vragen kun je een aantal vragen van te voren voorspellen. Dat gaan we dus ook doen en de open vragen bereiden we goed voor.

 

 

 

Onze prijzen

Bij alles geldt dat wij gedurende de lessen voor eten en drinken zorgen. Het enige dat je hoeft mee te nemen is een wetboek! De prijs van de Bootcamp bedraagt € 800,–.

Even contact hebben ?