Opus Opleidingen verzorgt bijlessen voor het vak Burgerlijk Recht van de  beroepsopleiding Advocaten. Tijdens de lessen wordt de stof behandeld en geoefend. De docent heeft zelf ruim 20 jaar advocatuurlijke ervaring, kent de praktijk en de theorie. De kern van de lessen is het oefenen met vragen. Zekerheidjes inbouwen voor de gesloten vragen en stappenplannen oefenen voor de open vragen. Het gevolg is een veel betere beheersing van de stof, minder fouten bij de gesloten vragen, tijdswinst en gegarandeerd meer punten voor het open gedeelte. 

Het slagingspercentage is bijzonder hoog, dat komt ook doordat de stagiaire gestructureerd met de stof aan de slag gaat. De lessen zijn niet voor iedereen geschikt. Wanneer je graag op het laatste moment begint, schrijf je dan niet in. Als jij je echter volledig wil inzetten en op zoek bent naar deskundige hulp, schrijf je dan nu in. Wij geven regelmatig trainingen voor de Jonge Balies en referenties van oud cursisten zijn ruimschoots aanwezig. 

Voor het najaar van 2019 zijn er de volgende mogelijkheden: 

Optie 1 is het reguliere traject. In 6 dagdelen van gemiddeld 3.5 uur gaan we door de stof. Dat betekent korte uitleg van de theorie en heel veel oefenen. We starten op 5 oktober met rechtsingang en bewijs en eindigen op 23 november. Specaal voor de advocaten die ook het vak jaarrekeninglezen moeten maken, start er ook nog een groep na de toets jaarrekeninglezen. 

Optie 2 is een zogenaamd intensief traject. Dit traject is speciaal in het leven geroepen voor de advocaten die voor een derde kans staan. In 8 bijeenkomsten van elk gemiddeld 3.5 uur,  volgen we de volgorde van de toetstermen. Dat betekent korte uitleg van de theorie en heel veel oefenen. We starten op zaterdag 21 september met rechtsingang en bewijs. Daarna volgen nog 7 dagdelen op verschillende zaterdagen.De laatste les is op zaterdag 23 november. Dit is ruimschoots voor de toets, zodat er alle gelegenheid is om te herhalen. 

Optie 3 is een individueel traject. Zie je het niet zitten om in een groep les te hebben, spreek dan een één op één traject af. Samen inventariseren we de behoeftes en de mogelijkheden. 

Er wordt een zelfgeschreven samenvatting ter beschikking gesteld. 

De lessen vinden plaats in Amsterdam-Noord (1 minuut van het metrostation ‘Gare du Nord’) en is ook uitstekend bereikbaar met de auto. Er is ruime parkeergelegenheid aanwezig, tegen een laag tarief. 

Groepen bestaan uit maximaal 6 personen. Vooralsnog zijn de cursussen op de zaterdagen gepland. Indien bovenstaande cursussen vol zijn, start er bij voldoende belangstelling nog een groep op een andere dag. 

Op locatie! Ziet u op tegen het afreizen naar Amsterdam? Het inhuren voor een cursus op locatie is mogelijk vanaf 3 advocaten. De prijs is afhankelijk van het aantal deelnemers en de locatie. 

Update: de cursussen op 5 oktober zijn inmiddels volgeboekt. We starten op 6 oktober met nog een nieuwe groep volgens de reguliere planning. Update 2. Er gaat na jaarrekeninglezen nog één groep van start. 

Er gaat nog één reguliere groep van start en wel direct na jaarrekeninglezen.

Di 19 november 18.30 – 21.30 (deel 1)
Zo 24 november 10.00 – 18.00 (dubbel, deel 2 en 3)
Do 28 november 18.30 – 21.30 (deel 4)
Di 3 december 18.30 – 21.30 (deel 5)
Di 10 december 18.30 – 21.30 (deel 6)